مطالعه و بهینه‌کاوی برترین نواحی نوآوری در آمریکا

مطالعه و بهینه‌کاوی برترین نواحی نوآوری در آمریکا

یکی از راهبردهای کلیدی برای اجرای برنامه‌های تجاری‌سازی فناوری و نوآوری و تقویت چرخه ایده تا محصول، بهره‌گیری از یک مکان و موجودیت فیزیکی (و حتی مجازی) تحت عنوان منطقه نوآوری است. منطقه نوآوری، دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها، پژوهشگران و محققان مراکز دانشی، شرکت‌های خصوصی و دولتی را در یک مکان مناسب، گرد هم آورده و شرایط مساعد همکاری و همفکری آن‌ها را برای ایجاد ایده‌های نوآورانه و تولید محصولات از طریق جذب حمایت (مراکز حاکمیتی و دیگر نهادها) فراهم می‌کنند. درواقع، این مراکز در اقتصادی که بر پایه‌ی دانش عمل می‌نماید، از یک‌سو بین مراکز دانشگاهی و از سویی دیگر بین صنعت و بازار، پیوند و ارتباط مستمر و مؤثر ایجاد می‌کنند.

هدف از این پژوهش، بررسی مناطق نوآوري در مهم‌ترین نواحی نوآوری در جهان می‌باشند.

شرح پروژه

در فاز اول با عنوان «مطالعه مفاهیم نواحي نوآوری و بررسی برترین نواحی نوآوری در جهان» مفاهيم و ادبيات مربوط به نواحي نوآوري بيان گرديد و مهم‌ترین نواحی نوآوری و اکوسیستم‌های استارت‌آپی در جهان به‌طور اجمالي بررسي شد. مطالبی از قبیل اهمیت فنّاوری و ضرورت ایجاد اکوسیستم‌های نوآوری، ظهور نواحی نوآوری،

 

تعریف نواحی نوآوری از منابع مختلف و بررسی مفاهیم مشابه مفهوم ناحیه نوآوری، نقش زیست‌بوم در توسعه و رشد استارت‌آپ‌ها، چرخه عمر نواحی نوآوری و اکوسیستم‌های استارت‌آپی، چالش‌های ایجاد یک زیست‌بوم نوآوری و حوزه‌های کاری نواحی نوآوری در این فاز معرفی شدند. همچنین، مؤسسات و مراکز فعال در حوزه مطالعات راهبردی درزمینه نواحی نوآوری و اکوسیستم‌های استارت‌آپی معرفی‌شده و مهم‌ترین نواحی نوآوری در جهان بر اساس رتبه‌بندی این مؤسسات ارائه گردید. همچنین به صورت اجمالی به معرفی این شهرها پرداخته شد و 74 ناحيه نوآوري مورد بررسي قرار گرفت.

گزارش پیش رو نتایج حاصل از فاز دوم با عنوان «مطالعه و بهینه‌کاوی برترین نواحی نوآوری در آمریکا» است. در ابتدای این فاز نظام نوآوری آمریکا و اقدامات و حمایت‌های این کشور در جهت توسعه نوآوری و مناطق نوآوری تشریح شده است و سپس مهم‌ترین نواحی نوآوری آمریکا (انتخاب شده از فاز اول و مطابق با رتبه‌بندی مؤسسات معتبر) بررسي شده است و مطالبی از قبیل معرفی هر ناحیه، تاریخچه، بازیگران و ارکان کلیدی، مناطق نوآوری، عملکرد، تکنولوژی های مهم و … در خصوص هر ناحیه را به تفصیل مورد بررسی قرار خواهیم داد. با توجه به حجم بالای مطالب، این فاز ذیل سه جلد ارائه می‌شود که در جلد نخست همراه با نظام نوآوری آمریکا و اقدامات این کشور در جهت توسعه نوآوری، نواحی سیلیکون ولی، بوستون، سنت لوئیس مورد بررسی قرار می‌گیرند. در جلد دوم نتایج بررسی نواحی شیکاگو، فیلادلفیا، دیترویت، سیاتل و آتلانتا ارائه می‌گردد و در جلد سوم نیز نواحی میامی، آستین، سن دیگو، لس‌آنجلس و نیویورک بررسي خواهد شد.

شایان ذکر است که در فاز سوم نیز پژوهش نیز «مطالعه و بهینهکاوی برترین نواحی نوآوری در سایر نقاط دنیا» انجام می‌گیرد. امید است نتایج این پژوهش گامی مؤثر در جهت ایجاد و توسعه مناطق نوآوری در کشور با کمک تجربیات سایر کشورها در ایجاد و توسعه مناطق نوآوری باشد.