با توسعه روزافزون زیرساختهای ارتباطی و تولید و عرضه محتواهای متنوع صوتی و تصویری در این بسترها از سوی کاربران حقیقی و حقوقی؛ ساماندهی محتواهای منتشرشده در فضای مجازی در کشور و توسعه محتواهای غنی اسلامی به زبان فارسی در این فضا امری ضروری به نظر میرسد. ازاینرو، در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی و نظریه تفسیری شورای محترم نگهبان از این اصل، با دستور ریاست محترم سازمان صداوسیما، سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی «ساترا» بر اساس ابلاغیه مورخ ۹۴/۰۶/۲۲ به ریاست محترم جمهور (بهعنوان ریاست شورای عالی فضای مجازی) تشکیل شده است.
بر این اساس، تمام نهادهای حاکمیتی شامل دولت، مجلس شورای اسلامی، مرکز ملی فضای مجازی، نهادهای نظارتی نظیر شورای نگهبان و سازمان بازرسی کل کشور و سایر ارکان قوه قضاییه در لزوم انجام تنظیمگری رسانههای صوت و تصویر فراگیر توسط ساترا «به نمایندگی از سازمان صداوسیما» متفقالقول هستند.
ساترا به دنبال آن است که با تحقق مأموریت خود موجب ارتقای سلامت و کیفیت خدمات رسانهای صوت و تصویر فراگیر در فضاى مجازى، تقویت و ارتقای جایگاه صنعت رسانهاى صوتى-تصویرى جمهورى اسلامى ایران در رقابتهاى سنگین جهانى، حفاظت از مرزهاى رسانهاى کشور و کاهش آسیبپذیرى جامعه در مقابل هجمههاى فرهنگى بیگانگان، جلوگیرى از انحصار و تضمین رقابت سالم و در نهایت زمینهسازى تحقق الگوى رسانهاى در تمدن نوین اسلامى شود.
مهمترین وظایف ساترا به شرح زیر است:
رویکرد ساترا بر حمایت کامل از فعالان رسانههای صوت و تصویر بهعنوان خط مقدم نبرد و دفاع از «حاکمیت رسانهای» کشور در مقابل غولهای بینالمللی بنا شده است لذا رویکرد تنظیمگری تسهیلگرانه و مشارکتی بهعنوان شعار این سازمان و مبتنی بر مشارکت حداکثری خود رسانهها شکل گرفته است.
گزارش پیش رو با هدف تسهیل گری و طراحی سازوکارهای حمایتی رسانههای صوت و تصویر فراگیر تدوین شده است. این گزارش مشتمل بر 6 فصل اصلی و یک فصل بهعنوان پیوست میباشد که در هر یک از فصول مطالب به شرح زیر آورده شده است: